I disse koronatider..Hei! Håper alle har det bra rundt i alle hjemmene. Jeg og min familie har nå vært hjemme siden sist fredag – som så mange andre også har. Vi har hatt hjemmeskole og skolebarnehage (Det var et kulere navn synes 4-åringen), samtidig som både mannen og jeg har prøvd å ha fulle arbeidsdager. De første dagene var vi enig om at det kanskje var litt gøy å være hjemme, og vi var utrolig flinke å få til det meste. Men så begynte vi å kjenne litt på ensomheten av å ikke kunne få besøk, eller dra på besøk til venner og familie.

Mandag kveld ringte foreldrene mine for å spør hvordan vi hadde det. Joda svarte jeg – men vi savner dere da… Så kom de med et kjempefint forslag. Vi kan ringe til hverandre hver kveld der vi legger til alle familiemedlemmene i samtalen. Så kan vi snakke sammen om dagen vår og vi kan be ilag. Dette var så givende at vi faktisk har gjort det hele uken. Vi ringer på kvelden, snakker en liten stund, så ber vi ilag før vi avslutter med fadervår.  

Hadde lyst å dele dette med dere. Kanskje noen av dere gjør det samme eller kan tenke dere å gjøre det? Det er hvertfall kjempekoselig å gjøre – i en rar tid som denne. Ellers har jeg hørt om flere som spiller yatzy eller andre spill over videosamtaler – eller andre spill på nettet. Kanskje et godt tips nå som det er helg og man gjerne er vant med å kose seg litt ekstra?

Ellers håper både jeg – og kollegaene mine i ImF-ung Sunnmøre at dere tar godt vare på hverandre og har det fint. Vi ber for Norge og verden – og at dette snart må være over.

Guds velsignelse.

Mvh Hilde-Sofie B. Østrem
Barne- og familiearbeider ImF-ung Sunnmøre