Slik gjør du:
- Finn frem gryte, egg, løkskall, blåbær, rødbeter (evt. andre krydder/matvarer som gir farge)
- Ta med familien ut om du har mulighet til det – bruk for eksempel bålpanne/stormkjøkken
- Fyll en gryte med vann
- Om du vil ha sterk farge på eggene, putter du oppi løkskall eller blåbær allerede før vannet koker. En ingrediens i en gryte. (Rødbeter gir lite farge så det kan puttes oppi før oppkok)
- Når vannet koker putter du oppi eggene.
- Fra eggene blir lagt oppi vannet, har jeg latt dem ligge i ca 15 minutter (på bålpanne). Da er de ca hardkokte+
- For mindre farge venter du til det er igjen et par minutter av kokingen med å ha oppi løkskallet eller blåbærene.
- Klar til spising!
Tips: Bruk gjerne andre krydder eller ingredienser for å farge eggene. Jeg liker godt å bruke naturlige ingredienser. Eksempel: kaffi/te/chilli/gurkemeie/rødløk….
Lykke til og kos dere!