Slik gjør du:
- Bland 1 kopp salt, 1/2 kopp maizena og 1 kopp vann i en kasserolle
- Kok opp under omrøring (ca 1 minutt)
- Rør rundt til en tykk masse (litt som potetmos fra pose)
- Avkjøl (legg gjerne på et bakeark på kjøkkenbenken mens det blir kaldt)
- Kna til med mer maizena mel om det trengs
- Kjevle deigen til ca 1/2 cm tykkelse
- Press ut engler med formene (vi hadde ikke så jeg tegnet en engel på et ark, klippet det ut og la det oppå deigen som vi så skar rundt)
- (Dersom du har plastkopper kan du lage egg også: press litt inn på sidene av koppen samtidig som du trykker ned på deigen)
- Legg engelene, (eggene og evt andre figurer) på bakepapir på et stekebrett
- Stek i ca 1 time på 100 grader – med døren litt på gløtt
- Når de er ferdig stekt, er de fullt mulig å male
Ps. ta gjerne vare på englene. De kan brukes 1.påskedag