Inspirasjon fra Bibelen og pinterest

Slik gjør du:

  1. Finn frem gryte, egg, løkskall, blåbær, rødbeter (evt. andre krydder/matvarer som gir farge)
  2. Ta med familien ut om du har mulighet til det – bruk for eksempel bålpanne/stormkjøkken
  3. Fyll en gryte med vann
  4. Om du vil ha sterk farge på eggene, putter du oppi løkskall eller blåbær allerede før vannet koker. En ingrediens i en gryte. (Rødbeter gir lite farge så det kan puttes oppi før oppkok)
  5. Når vannet koker putter du oppi eggene.
  6. Fra eggene blir lagt oppi vannet, har jeg latt dem ligge i ca 15 minutter (på bålpanne). Da er de ca hardkokte+
  7. For mindre farge venter du til det er igjen et par minutter av kokingen med å ha oppi løkskallet eller blåbærene.
  8. Klar til spising!

    Tips: Bruk gjerne andre krydder eller ingredienser for å farge eggene. Jeg liker godt å bruke naturlige ingredienser. Eksempel: kaffi/te/chilli/gurkemeie/rødløk….
    Lykke til og kos dere!